Babymassage

Babymassage wordt al heel lang gedaan en is in veel culturen vanzelfsprekend. Lichamelijk contact, liefdevolle aanraking met aandacht en respect, is van levensbelang voor de ontwikkeling van je baby. Je leert masseren volgens de Shantala methode, die afkomstig is uit India. De Shantala Babymassage is een ontspannen, respectvolle en liefdevolle massage waarbij je baby zelf aan geeft wat hij/zij nodig heeft.  Het levert zowel voor jou als jouw baby positieve effecten op. Deze zijn o.a. versterking hechtingsproces ouder en kind, minder darmkrampjes, opbouw weerstand tegen ziekten, kalmerende werking, goede doorbloeding en beter slapen.

Als ouder is het heel leuk om te doen en je leert je kind nog beter kennen en aanvoelen.
Je  kan ook van de andere ouders en baby’s leren. Elke baby reageert anders op een massage. Sommige kinderen worden er erg actief van, anderen vallen meteen in slaap.

Tijdens de cursus zullen er naar behoefte bepaalde thema’s besproken worden, zoals darmkrampjes, huilgedrag en overstrekken. Tijdens de lessen gebruik ik babymassageolie en heerlijke ontspannende muziek. Onder werkwijze vind je een lijstje van dingen die je zelf bij de hand moet hebben tijdens de Babymassage.

Kindermassage op school

Je kan deze massage ook wel “lamar” (leren aanraken met aandacht en respect) noemen. De kinderen leren elkaar masseren over de kleding heen. Deze massage zorgt voor meer rust in de klas en meer respect voor elkaar, waardoor kinderen zich beter kunnen concentreren. Ook geeft het ze meer zelfvertrouwen en leren ze communiceren over hun eigen en andermans grenzen, waardoor ze makkelijker kunnen samenwerken en minder de neiging hebben tot agressief gedrag.

De lessen vinden plaats op school in het klaslokaal met de eigen juf of meester erbij. Neem contact op met Relaxed Life massage therapy voor meer informatie.

Werkwijze Babymassage

Als je een Babymassagecursus boekt bij Relaxed Life massage therapy krijg je per mail een intakeformulier toegestuurd. Dit intakeformulier mag je invullen en 1 week voor de eerste les aan Relaxed Life massage therapy terug mailen. Zo kan ik me goed voorbereiden op de cursus.

Voorafgaand aan de eerste les is er een intake/kennismakingsgesprek naar aanleiding van het door jou ingevulde intakeformulier. Ook worden eventuele contra-indicaties besproken.

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de voorkeur van de deelnemers vinden de lessen plaats bij een van de deelnemers thuis of wordt er een ruimte gehuurd.

Ik neem yogamatten mee om op te zitten, natuurlijke babymassageolie en een pop om op te demonstreren. Per les mail ik je de massagegrepen, zodat je thuis kan oefenen. Tijdens de lessen gebruik ik heerlijke ontspannende muziek.

Zijn de lessen bij jou thuis dan zorg jij voor een rustige warme ruimte met een temperatuur van 22 à 23 graden. Vinden de lessen plaats in een gehuurde ruimte dan zorg ik daarvoor.

Draag makkelijk zittende kleding. Zorg dat je baby kleding aan heeft die makkelijk uit- en aan te trekken is.

Meenemen:

  • Aankleedkussen +hoes
  • 2 grote handdoeken
  • 2 hydrofile luiers
  • 2 spuugdoekjes
  • 2 warme doeken om je baby in te wikkelen na de massage
  • Extra set babykleding
  • Mutsje
  • Luiers+ billendoekjes
  • Voeding voor je baby

Werkwijze Kindermassage op school

Het aantal lessen en de inhoud hiervan zal afgestemd worden op de vraag en de wensen van de school/ docent. Doorgaans zal de cursus bestaan uit een eerste contact moment met de docent, 5 lessen en een evaluatie moment. De 5e les zal de docent zelf de les geven en ben ik er bij ter ondersteuning.

Het resultaat is dat de kinderen, onder begeleiding van de docent, na afloop van de lessen zelfstandig de massage kunnen voortzetten.

In overleg zorg ik en/of de school voor het benodigde lesmateriaal. De ouders zullen vooraf een brief krijgen waarin uitleg gegeven wordt en gevraagd wordt om toestemming voor het deelnemen van hun kind.

Neem contact op met Relaxed Life massage therapy voor meer informatie.

Wat wil je doen?

Massage boeken

Massage overzicht

Leren masseren

Voor meer informatie kun je ook bellen of mailen met Relaxed Life.

“Super ervaring gehad! Erg fijne olie.”

Chalana Lauwers